29 Ağustos 2008 Cuma

Iftar Yardımı

EVE TESLİM İFTAR YEMEĞİ

İhtiyaç sahibi ailelerin iftar yemekleri evlerine kadar götürülüyor.

Esenler Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı “eve teslim iftar yemeği” uygulaması bu sene de devam ediyor. İstanbul’da iftar çadırı geleneğini başlatan belediyelerden birisi olan Esenler Belediyesi geçtiğimiz yıl bu konuda farklı bir projeye imza atmış ve “eve teslim iftar yemeği” uygulamasını başlatmıştı. İlçede iftar çadırı kurmayıp önceden tespit edilen 2000 kişiye, her akşam sefer taslarında 4 çeşit sıcak yemek dağıtan Esenler Belediyesi, uygulamanın büyük ilgi görmesi üzerine bu sene de Ramazan’da aynı yolu izledi.



Proje kapsamında önceden belediye ekiplerince yapılan tespitlere göre ailedeki nüfus sayısınca yemekler 2,3,4, 5 veya daha fazla kişilik sefer taslarına konuluyor ve araçlara yerleştiriliyor. Adreslere yemekleri teslim etmek üzere hazırlanan araçlar, önce Esenler Belediyesi önüne geliyor. Burada sefer taslarındaki yemekler, önce Belediye Başkanı Mehmet Öcalan veya bir başkan yardımcısı tarafından kontrol ediliyor.

Yetkililerden onay alan yemekler, ikindi saatlerinden sonra evlere tek tek teslim ediliyor. Dolu sefer tasları evlere bırakılırken, içeride bulunan boş sefer tasları da ertesi günkü iftarlık yemekler için geri alınıyor.

DAHA VERİMLİ

Ramazanlarda belediyelerin öncülüğünde çadırlarda iftar yemeği vermenin güzel bir gelenek halinde yıllarca devam ettiğini söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, “Ancak artık öyle inanıyoruz ki, çadırlar yavaş yavaş fonksiyonunu kaybetmeye başladı. Çadırda iftar açanlar hemen hemen her akşam aynı ve varlıklı kişilerden oluşmaya başladı. Halbuki bu çadırların amacı, fakir, yoksul ve ihtiyaç sahibi kimselere hizmet etmek için kurulmuştu. Bir de hasta, özürlü veya yaşlı olduğu için çadırlara gelemeyenler var. Bunları da düşünmek zorundayız” dedi.

Bu sebeplerle geçen Ramazan ayında farklı bir uygulama başlattıklarını kaydeden Öcalan, “Belediyemizde kayıtlı bulunan yaklaşık 10 bin fakir aile listesinden en öncelikli, en çok ihtiyaç sahibi aileleri tespit ettik. Onlara her akşam ekiplerimiz, 4 çeşit sıcak yemeklerini sefer taslarında bırakıyorlar. Bu daha verimli oldu. Böylece hedefimize ulaşmış olduk. İftarda ne yiyeceğini kara kara düşünen yoksulların yüzünü güldürmüş olduk. Uygulamamız vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. Aynı şekilde bu sene de 4 çeşit sıcak yemek vermeye devam ediyoruz ” şeklinde konuştu.
Verilen iftar yemeklerin masrafının hayırsever iş adamları tarafından karşılandığını da dile getiren Mehmet Öcalan, “Esenler Belediyesi olarak biz sadece bir akşamlık iftar yemeğini karşılıyoruz. Diğer tüm iftar yemekleri, ilçemizdeki ve ilçemiz dışındaki hayırsever iş adamlarımız tarafından verilmektedir. Bu yıllardır böyle devam ediyor. Biz sadece aracıyız, organizasyonu yapıyoruz” dedi.

Hiç yorum yok: